Het laatste nieuws op onze blog


volg ons en onze updates op de blog

de natuur van Sint Maartensbrug

geschreven door Nelleke, 14-06-2020

Vaak krijg ik de vraag: "Nelleke, je B&B ziet er prachtig uit, maar wat kan ik eigenlijk in de omgeving doen?" Daar geef ik je in deze blog graag antwoord op!


Villa Mare ligt aan de Ruigeweg, in Sint Maartensbrug. Niet in een drukke, bruisende stad, maar daardoor dus wel een oase van rust in de natuur. De ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten!

In onze omgeving kan je dan ook onwijs goed wandelen en fietsen. In het voorjaar, wanneer alle tulpenvelden in bloei staan, is het prachtig om in de omgeving te fietsen. De hele maand april worden er activiteiten georganiseerd door Bloeiend Zijpe. 

Ook voor wielrenners is de omgeving uitstekend, de fietspaden hier zijn breed en rustig, en er zijn vele routes mogelijk. 

Schoorl, een dorp hier dichtbij is uitermate geschikt voor mensen die graag mountainbiken. Er zijn verschillende routes mogelijk, en er ligt wel zo'n 15 km aan parcour.

Het is mogelijk bij ons om fietsen te huren, of eventueel kunt u ook elektrische fietsen huren bij fietsverhuur en camping de Zeester.

Voor fanatieke wandelaars zijn er verschillende natuurgebieden in onze omgeving. De kleine natuurgebieden 'het Ananasbos' hier aan de Ruigeweg, en 'het Wildrijk' in Sint Maartensvlotbrug, zijn zeer geschikt voor familiewandelingen. 'Het Zwanenwater' in Callantsoog, 'de Pettemerduinen, in Sint Maartenszee en Petten, en 'de Schoorlse duinen' in Schoorl zijn prachtige natuurgebieden, met bijzondere planten en vele diersoorten. 

strand van Sint Maartenszee
strand van Sint Maartenszee
de duinen van Schoorl
de duinen van Schoorl
mountainbiken
mountainbiken

Meer zien? bekijk deze documentaire over de Schoorlse Duinen!